Αυτογνωσία

Όλοι θέλουμε ευτυχία και ηρεμία. Θέλουμε να είμαστε καλά. Όμως λίγοι έχουμε πραγματοποιήσει τους στόχους αυτούς. Γιατί; Επειδή δεν έχουμε αυτογνωσία.

Δεν ξέρουμε τι νιώθουμε και γιατί το νιώθουμε. Δεν έχουμε γνώση των πλευρών του εαυτού μας που είναι σαν σκιές που είναι πάντα μαζί μας, αλλά δεν μπορούμε να τις πιάσουμε. Βιώνουμε άγνωστα κομμάτια του εαυτού μας που μας ελέγχουν την υγεία, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις σχέσεις ακόμα και την επαγγελματική μας ζωή.

Πολλές φορές, επειδή δεν είμαστε ξεκάθαροι μέσα μας, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και έχουμε εσωτερικές συγκρούσεις και στη συνέχεια συγκρούσεις με τους άλλους γύρω μας.

Η αυτογνωσία είναι ένα μεγάλο προσόν και πολλές φορές αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία, την ηρεμία, την ευτυχία μας, τις αρμονικές σχέσεις, καθώς επίσης για μια δημιουργική και παραγωγική ζωή.

Ο λόγος που η αυτογνωσία είναι το κλειδί της αρμονίας μας είναι ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας και κανένας άλλος.

Μόνο όταν έχουμε καταλάβει αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας και να δημιουργήσουμε την ευτυχισμένη και όμορφη ζωή που αξίζουμε.

Από το βιβλίο του Ρομπερτ Ηλία Νατζέμυ “ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”