Καθαρισμός γλώσσας – Ελαιοθεραπεία στόματος

Καθαρισμός γλώσσας – Ελαιοθεραπεία στόματος

Τεχνικές καθαρισμού του στόματος για υγεία

Καθαρισμός Γλώσσας

Η γλώσσα είναι ένα σύστημα από μόνη της καθώς αποτυπώνονται σε αυτήν όλα τα όργανα και οι λειτουργίες του οργανισμού μας. Δεν είναι τυχαίο που στην Αγιουρβέδα η διάγνωση ξεκινάει όχι μόνο από τους σφυγμούς, αλλά και από την κατάσταση της γλώσσας.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την οδοντόβουρτσα, για τον καθαρισμό της γλώσσας βουρτσίζοντας την γλώσσα. Η οδοντόβουρτσα όμως, καθότι δεν έχει σχεδιαστεί για αυτή την χρήση, καθαρίζει σε ένα μικρό βαθμό τη γλώσσα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αφαιρεί, παρά μόνο σε ένα ελάχιστο βαθμό, το υλικό που μαζεύεται στην γλώσσα μας.

Ο οργανισμός μας, μετά από την βραδινή προσπάθεια αποτοξίνωσης, η οποία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά και λόγο της αναπνοής, που συχνά γίνεται με ανοιχτό το στόμα, έχει μια ευκαιρία να γλυτώσει αυτές τις τοξίνες που μαζεύονται στην γλώσσα μας.

Από την πρώτη χρήση κιόλας, μόλις καθαρίσετε την γλώσσα σα,ς θα ανακαλύψετε ότι είναι μια συνήθεια, που πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής υγιεινής του στόματος σας!

5 λόγοι για να καθαρίζεις τη γλώσσα σου καθημερινά

Η αλήθεια είναι ότι το να καθαρίζεις τη γλώσσα μας δεν είναι κάτι που συνηθίσαμε να κάνουμε από μικροί. Κρίμα! Γιατί ενώ με το βούρτσισμα καθαρίζουν τα δόντια, η γλώσσα μένει κολλημένη με τα βακτήρια και τις τοξίνες της. Και η γλώσσα καταλαμβάνει το 50% της στοματικής κοιλότητας.

Δυσάρεστη αναπνοή

Οι περισσότερες αιτίες για την δυσάρεστη αναπνοή προέρχονται από τα βακτήρια στο πίσω μέρος της γλώσσας, η αφαίρεση τους με τον καθαρισμό της γλώσσας μειώνει αισθητά ή και εξαφανίζει τη δυσάρεστη αναπνοή.

Καλύτερη γεύση και πέψη

Η σωστή πέψη ξεκινάει από τη γεύση και το σάλιο. Όταν δεν καθαρίζεται η γλώσσα από το επίστρωμά της, οι γευστικοί κάλυκες μπλοκάρουν. Αυτό μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι πεινάς, ενώ σίγουρα σε εμποδίζει από το να γευτείς και να απολαύσεις το φαγητό σε όλη του την γευστική παλέτα. Με τον καθαρισμό, γευστικοί κάλυκες ανοίγου, υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση και τελικά καλύτερη αφομοίωση του φαγητού και των θρεπτικών του στοιχείων.

Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Η γλώσσα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ανοσοποιητικού συστήματος. Με το να καθαρίζεις τη γλώσσα σου, φροντίζεις στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου, ενισχύοντας έτσι την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καλύτερη στοματική υγιεινή

Η καλή στοματική υγιεινή δεν αφορά μόνο τα δόντια κσι τα ούλα. Αφορά και την γλώσσα με τα βακτήρια της, που είναι πολλές φορές, υπεύθυνα για περιοδοντίτιδες, πλάκα ή μολύνσεις.

Καλύτερη πέψη

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, η καλή πέψη είναι η βάση της καλής υγείας. Με δεδομένο ότι η πέψη ξεκινάει ήδη από το στόμα, γίνεται σημαντκό το να αφαιρεθούν τοξίνες που εμποδίζουν την καλή λειτουργία. Επιπλέον με τον καθαρισμό γλώσσας, ενεργοποιείται η παραγωγή σάλιου που συντελεί σημαντικά στην πέψη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να καθαρίσεις τη γλώσσα σου

Χρειάζεται να το κάνεις πρωί και βράδυ με άδειο στομάχι.

Μία συνήθεια που δυστυχώς δεν μας την έμαθαν από το σχολείο και κανένας γιατρός δεν μας συμβούλεψε είναι ο καθαρισμός της γλώσσας μας.

Ο οργανισμός μας δηλαδή μετά από την βραδινή προσπάθεια αποτοξίνωσης (κατά την διάρκεια του ύπνου) έχει μια ευκαιρία να γλυτώσει αυτές τις τοξίνες. Φτάνει εμείς με ένα μεγάλο κουτάλι, ένα γνωσσοπίεστρο ή ακόμη και τα ειδικά εργαλεία για αυτή την δουλειά να απομακρύνουμε το υλικό πάνω στην γλώσσα.

Η κίνηση γίνεται από πίσω προς τα εμπρός και σταματάμε όταν έχουμε αποβάλει το μεγαλύτερο μέρος της βλέννας. Τις πρώτες μέρες μπορεί να “τρομάξετε” από την ποσότητα αλλά και την υφή του υλικού.
Προσωπικά
ο καθαρισμός αυτός με βοήθησε και βοηθάει να παραμένω υγιής, όταν αισθάνομαι βλέννες στην περιοχή του λαιμού και νιώθω ότι θα αρρωστήσω. Ειδικά μετά από την διακοπή κρέατος, αλκοόλ και την μείωση των τυποποιημένων προϊόντων είδα τεράστια διαφορά.

Πλέον το κάνω όποτε το χρειάζομαι, με μόνο λίγες επαναλήψεις και το υλικό που αποβάλλεται είναι ελάχιστο.

 

 

 

 

Oil Pulling – Μπούκωμα στο στόμα με λάδι

Η ελαιοθεραπεία είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του αίματος.
Έχει αποδειχτεί ευεργετική για πολλές διαταραχές, όπως οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο.

Στην Ινδία το συνιστούν με σησαμέλαιο, με λάδι καρύδας, ωστόσο το έχω δει με ελαιόλαδο, ηλιέλαιο.

Το πρωί, πριν πάρετε πρωινό, μετά τον καθαρισμό της γλώσσας, βάλτε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα σας, χωρίς να το καταπιείτε. Στριφογυριστέ την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα σας και περάστε το μέσα από τα δόντια σας, για 5 με 10 λεπτά, ενώ κάνετε δουλειές, εγώ πολλές φορές κάνω και γαργάρες στο λαιμό, νιώθω ότι απορροφά και τις βλέννες του λαιμού. Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα.
Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φτύσετε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά -δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες. Θα διαπιστώσετε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες, λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια. Φτύστε το σε ένα κουβά, το λάδι καρύδας, βουλώνει το νυπτίρα.

Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι
Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα.
Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το απλό μυστικό Υγείας με όσους αγαπάτε. Θα τους βοηθήσετε με μια απλή διαδικασία να γλυτώσουν πολλά προβλήματα.