Ελένη Πατίδου

Ελένη Πατίδου

Η γιόγκα για μένα ήταν μια αποκάλυψη!
Τεράστιο το εύρος της! Περιέχει άσκηση, αναπνοή, αυτογνωσία, οραματισμό, διαλογισμό, αυτοίαση, συνειδητότητα, ψυχολογία, εξισορρόπηση, γαλήνη, αυτοαγάπη, ηρεμία του νου και σίγουρα πολλά άλλα. Κάθε θέση της έχει νόημα, αποτέλεσμα σωματικό και εσωτερικό, και συμβολισμό. Ολιστική θεραπευτική. Με γεμίζει χαρά και γαλήνη, μου κάνει καλό και μόνο που την σκέφτομαι.

Η Γιώτα, η δασκάλα μας, μας εισάγει στις ασκήσεις/θέσεις με ενσυναίσθηση, υπομονή, διορατικότητα και χαρά. Αισθάνεται τον εαυτό της και έτσι και εμάς. Σου προκαλεί το ενδιαφέρον για την γιόγκα, αναφερόμενη σε τόσα πολλά στοιχεία. Εκτός από την πρακτική, είναι πολύτιμες και οι συζητήσεις που κάνουμε. Η Γιώτα συντελεί στην αρμονία, αυτογνωσία και αποδοχή (και αυτοαποδοχή) μέσα στην ομάδα μας. Επίσης είναι σημαντικές οι ολιστικές θεραπευτικές ικανότητες που έχει. Το έζησα μέσα από την θεραπεία μιας φίλης.
Και έτσι το στούντιο της είναι και αυτό σαν τη Γιώτα. Ένας όμορφος χώρος που μας καλοδέχεται, μας περιθάλπει, μας ηρεμεί, μας δυναμώνει, μας εμπνέει. Όταν τελειώνουμε την πρακτική μας, δεν έχουμε όρεξη να φύγουμε.

Με αγάπη,

Ελένη Πατίδου