To γιόγκα στούντιο Diamadhi είναι ένας

ελκυστικός, φωτεινός και με αγάπη διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος

προσφέρει ένα θαυμάσιο πλαίσιο για την γιόγκα.

Η γιόγκα, έτσι όπως την γνώρισα από την Γιώτα, είναι για μένα μια μέθοδος

ενσυνειδητότητας και αυτογνωσίας, καθώς επίσης και φιλοσοφία ζωής.

Η θεωρητική μετάδοση γνώσης από την Γιώτα, όσον αφορά την συνέργεια

σώματος, ψυχής και πνεύματος, και η διδασκαλία της γιόγκα, μου προσφέρουν

ένα ιδιαίτερο πεδίο μάθησης για προσωπική ανάπτυξη.

Η καθοδήγηση και o σχεδιασμός των μαθημάτων γιόγκα από πλευρά της, είναι

κάθε φορά για μένα ένα ταξίδι προς τον εαυτό μου, χρόνος εσωτερικής

ματιάς.

Περιμένω με χαρά το μάθημα γιόγκα, όχι μόνο επειδή μου προσφέρει χρόνο

για τον εαυτό μου, αλλά επειδή είναι για μένα και χρόνος ανάπτυξης και

εξέλιξης.

Τα μαθήματα γιόγκα συνεισφέρουν σε μια πολύ μεγάλη διαδικασία θεραπείας

της εξέλιξης της προσωπικότητάς μου. Κατά την άποψή μου, η γιόγκα μπορεί

να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία σωματικών ή και ψυχικών τραυμάτων

που σωματοποιήθηκαν. Η γιόγκα πλουτίζει πολύ τη ζωή μου.

Ευχαριστώ την Γιώτα για την υπέροχη δουλειά της.

 

Εύα Ατματζίδης

—————————————————————————————————–

Η γιόγκα για μένα ήταν μια αποκάλυψη!

Τεράστιο το εύρος της! Περιέχει άσκηση, αναπνοή, αυτογνωσία, οραματισμό, διαλογισμό, αυτοίαση, συνειδητότητα, ψυχολογία, εξισορρόπηση, γαλήνη, αυτοαγάπη, ηρεμία του νου και σίγουρα πολλά άλλα. Κάθε θέση της έχει νόημα, αποτέλεσμα σωματικό και εσωτερικό, και συμβολισμό. Ολιστική θεραπευτική. Με γεμίζει χαρά και γαλήνη, μου κάνει καλό και μόνο που την σκέφτομαι.

Η Γιώτα, η δασκάλα μας, μας εισάγει στις ασκήσεις/θέσεις με ενσυναίσθηση, υπομονή, διορατικότητα και χαρά. Αισθάνεται τον εαυτό της και έτσι και εμάς. Σου προκαλεί το ενδιαφέρον για την γιόγκα, αναφερόμενη σε τόσα πολλά στοιχεία. Εκτός από την πρακτική, είναι πολύτιμες και οι συζητήσεις που κάνουμε. Η Γιώτα συντελεί στην αρμονία, αυτογνωσία και αποδοχή (και αυτοαποδοχή) μέσα στην ομάδα μας. Επίσης είναι σημαντικές οι ολιστικές θεραπευτικές ικανότητες που έχει. Το έζησα μέσα από την θεραπεία μιας φίλης.

Και έτσι το στούντιο της είναι και αυτό σαν τη Γιώτα. Ένας όμορφος χώρος που μας καλοδέχεται, μας περιθάλπει, μας ηρεμεί, μας δυναμώνει, μας εμπνέει. Όταν τελειώνουμε την πρακτική μας, δεν έχουμε όρεξη να φύγουμε.

Με αγάπη,

Ελένη Πατίδου

——————————————————————————————–

Με την είσοδο στο κτίριο ήρθε στη μύτη μου η μυρωδιά από πατσουλί, την ακολούθησα λοιπόν και μπήκα στον προθάλαμο του στούντιο, αν και ως λέξη δεν αποδίδει πλήρως την υπόσταση του καθώς είναι πολλά παραπάνω. Πέρασα κάποια λεπτά κοιτώντας τις φωτογραφίες στον τοίχο, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια, παίρνω λοιπόν μια βαθειά ανάσα, χτυπάω την πόρτα και μπαίνω (δυσκολευόμουν πολύ τότε να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που δε γνωρίζω). Με την είσοδο αντίκρισα 5 ανθρώπους χαμογελαστούς και ζεστούς, η δασκάλα μας στο κέντρο με βλέμμα καθάριο και φωτεινό και πίσω της το yin-yan. Αφού συζητήσαμε για λίγο και σε μικρό χρόνο ένιωσα ασφάλεια και οικειότητα, περάσαμε στο χώρο της πρακτικής. Ακριβώς απέναντι μου βλέπω τα λόγια του Γκάντι, συνειδητοποιώ πως από εκείνη τη στιγμή και μετά ό,τι κι αν βίωνα θα ήταν το κλειδί, η απάντηση σε κάθε ερώτηση που θα αναδυόταν από μέσα μου. Την πρώτη εκείνη μέρα η Γιώτα είπε, το στρώμα μας είναι ο προσωπικός μας χώρος, μας ενδιαφέρει μονάχα αυτό που υπάρχει μέσα, με αυτό αφέθηκα εντελώς στα “χέρια” της και ξεκίνησα το ταξίδι. Μου έμαθε να αναπνέω με την pranayama, να σέβομαι και να αντιλαμβάνομαι τα όρια με τις θέσεις και την καθοδήγηση της την ώρα της πρακτικής, να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της ψυχής και του σώματος μου, να βρίσκομαι στο εδώ, στο τώρα με το διαλογισμό. Μου έμαθε να στρέφω εσωτερικά το βλέμμα, να εμπιστεύομαι, να αγαπώ και κυρίως να αποδέχομαι. Καθώς αντιμετώπιζα αρκετά δύσκολες καταστάσεις σε προσωπικό επίπεδο κάναμε ενεργειακές θεραπείες, έβλεπε πάντα πιο μπροστά, με άφηνε να βρω το δρόμο μου, να με γνωρίσω με τρόπο που δεν ήξερα πως υπάρχω και ήταν συνοδοιπόρος μου καθόλη τη διάρκεια, δίνοντας μου ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν, όπως ακριβώς το χρειαζόμουν. Έπειτα μου έδειξε την αυτογνωσία, μου μίλησε για τον δικό της δάσκαλο, για τη δική της μεταμόρφωση, με ενέπνευσε να συνεχίσω το δρόμο που επέλεξε η ψυχή μου. Κάθε πρακτική είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που απευθυνόταν ταυτόχρονα σε όλους τους μαθητές της και όσο προχωρούσαμε χωρίς να γνωρίζουμε ουσιαστικά τίποτα ο ένας για τον άλλον συνδεθήκαμε, βιώνοντας την αλλαγή, που για τους δικούς του λόγους ο καθένας χρειαζόταν. Η yoga λοιπόν με τη Γιώτα είναι ένα ταξίδι με σκοπό τη σύνδεση με αυτό που είσαι.

Σ’ευχαριστώ

Ρεβέκκα Γαλάνη