Διαμάντι *Γιόγκα

Θυμάμαι ότι στο Γυμνάσιο η φυσική και η χημεία, ποτέ δεν ήταν τα αγαπημένα μου μαθήματα. Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το μάθημα για την μεταμόρφωση των υλικών.

Η ερώτηση του καθηγητή ήταν “Γνωρίζετε πως και από τι δημιουργείτε το διαμάντι;

Φυσικά σε εκείνη την ηλικία, δεν με απασχολούσε το θέμα αυτό, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως ο άνθρακας, το κοινό κάρβουνο που γράφαμε στις πέτρες και λερωνόντουσαν τα χέρια μας, μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο και λαμπερό κρύσταλλο.

Κατάλαβα ότι η μεταμόρφωση του περνάει από πολλά στάδια, όταν φτάνει όμως στην ακατέργαστη μορφή του, χρειάζεται να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας για να λάμψει η διαφάνεια του.

Αυτός είναι και ο λόγος που διάλεξα το σύμβολο του διαμαντιού.

Επίσης η κατάληξη ΔΙΑΜΑ-DHI, προέρχεται από το samadhi=σαμάντι, το αποτέλεσμα του διαλογισμού, που είναι η πληρότητα, η ευδαιμονία, η ενότητα με όλα, η συμπόνια και η αγάπη.

Σημασία δεν έχει η αξία του διαμαντιού ως αυτοσκοπός αλλά οι πολυδιάστατες ιδιότητες που αποκτάμε στην διάρκεια του ταξιδιού (μεταμόρφωσης). Τα δώρα αυτού του ταξιδιού είναι η καθαρότητα, η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η σκληρότητα του διαμαντιού που μας δίνει τη σταθερότητα, την αποτελεσματικότητα, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα.  Με το πέρασμα του χρόνου και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα στοιχεία (ανθρώπους, καταστάσεις, εμπειρίες) τα μεγαλύτερα δώρα που αποκτάμε  είναι η ταπεινότητα και τέλος η αθωότητα.

Aρκεί να αναγνωρίσουμε (αυτογνωσία), το δικό μας στάδιο μεταμόρφωσης του άνθρακα,  σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και τότε ξεκινάει το ταξίδι…

Κάποιοι ξυπνήσαμε ως άνθρακας και κάποιοι ως ολοκληρωμένα διαμάντια.

Ο κάθε ένας έχει να διαβεί το δικό του ταξίδι.

Όλοι όμως οδεύουμε προς τα εκεί, γιατί προερχόμαστε από τα ίδια υλικά.

Όλοι προερχόμαστε από την ίδια ουσία.

Όλοι είμαστε άνθρακας.

Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστείς περισσότερο χρόνο σε ένα στάδιο μεταμόρφωσης και περισσότερη αλληλεπίδραση με άλλα στοιχεία (μαθήματα) για να συνεχίσεις στο επόμενο στάδιο. Δεν έχει σημασία.

Το τι θέλεις /μπορείς / είσαι, είναι η δική σου ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ο Δημιουργός μας έφτιαξε όλους με τα ίδια υλικά, με αγάπη και με ελεύθερη βούληση να γίνουμε ότι ορίσουμε

 

 

O κάθε άνθρωπος οφείλει να βρει το δικό του μονοπάτι για την ευτυχία και την ελευθερία του.

 

Namaste

Γιώτα Ελευθεριάδου

 

*Ο απώτερος σκοπός της γιόγκα είναι η δημιουργία ενός δυνατού, ενεργειακού, υγιούς σώματος και καθαρού, ήρεμου και συγκεντρωμένου νου.

Η ποιοτική αναπνοή, η ορθοσωμία, η αταραξία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοθεραπευτική διατασιολογία, ο θετικός νοητικός προγραμματισμός, η βαθιά χαλάρωση, η ικανότητα συγκέντρωσης και τέλος ο διαλογισμός είναι οι πλούσιοι καρποί που διαλέγουμε από το δέντρο της γιόγκα.