Ομιλία για τα Μαθήματα Θαυμάτων (A Course in Miracles)

Ομιλία για τα Μαθήματα Θαυμάτων (A Course in Miracles)

Τι είναι τα Mαθήματα Θαυμάτων; (A Course in Miracles)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 17:00-18:30

Τα Μαθήματα Θαυμάτων είναι ένα σύστημα αυτο-εκπαίδευσης και πνευματικής αφύπνισης, που μας καθοδηγεί να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη και θεραπεία, μέσα από την δύναμη της αγάπης και της συγχώρεσης. Τα Μαθήματα αποτελούνται από τρεις τόμους: Κείμενο, Βιβλίο Εργασιών για Μαθητές και Εγχειρίδιο για Δασκάλους. Τα ΜΘ είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στα μεγάλα βιβλιοπωλεία, στο διαδίκτυο και σε κέντρα διδασκαλίας.

Το Κείμενο παρουσιάζει συμπαντικές αλήθειες που μας οδηγούν να φτάσουμε σε μια ζωή γεμάτη νόημα, θεραπεία και ευεξία. Γενικές ιδέες του είναι κυρίως η σημασία της επιλογής της αγάπης αντί του φόβου, η αιώνια φύση μας ως έκφραση του θείου, η καλή και αγαθή σχέση μας με τον θεό, η αμετάβλητη αθωότητα μας, η δύναμη του Νου, η διάκριση αλήθειας και ψευδαίσθησης, ο μετασχηματισμός των “ιδιαίτερων” σχέσεων σε “ιερές” σχέσεις και τέλος, η αναθεώρηση της πεποίθησης μας ότι σε κάποια, έξω από εμάς, πράγματα εδράζεται η αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Το κείμενο εξηγεί την αιτία του πόνου και την πηγή της θεραπείας.

Τα Μαθήματα των Θαυμάτων αν και χρησιμοποιούν θρησκευτική ή θα μπορούσαμε να πούμε χριστιανική γλώσσα, είναι πέρα ως πέρα υπερδογματικά. Δεν ανήκουν ούτε στην χριστιανική θρησκεία ούτε σε καμία άλλη. Το μήνυμα τους είναι παγκόσμιο και απευθύνεται σε όλους, είτε ανήκουν σε κάποια θρησκεία, είτε όχι.

Τα Μαθήματα των Θαυμάτων είναι η απόλυτη απάντηση στο ερώτημα “Πόσο εύκολη θα μπορούσε να είναι η ζωή μου;”

Το ταξίδι σας στην ζωή δεν προοριζόταν να είναι αντίξοο. Κάθε τι το δύσκολο είναι ένας φοβικός εφιάλτης που επικαλύπτει την παρουσία της αγάπης.

Ο σκοπός των Μαθημάτων είναι να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό το εύκολο μονοπάτι!