Δασκάλων 300TTC

300 HOURS HATHA YOGA TEACHER TRAINING

Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία Ανώτατης Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 300 Ωρών.  Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης μέσα από την πρακτική της Γιόγκα και τον Διαλογισμό. Αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα και πιστεύετε πως ήρθε η ώρα για  να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας σε αυτό το υπέροχο και πλήρες σύστημα πνευματικής εξέλιξης με περισσότερη αφοσίωση στην πρακτική σας, ελάτε μαζί μας και προετοιμάστε τον εαυτό σας για ένα φανταστικό, διορατικό ταξίδι στην πανάρχαια γνώση της Γιόγκα!

Αδράξτε την ευκαιρία να εμβαθύνετε την πρακτική σας σε αυτήν την 300 ωρών Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα.  Αυτή η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη φιλοσοφία του σώματος και της γιόγκα και αυτά με τη σειρά τους θα σας οδηγήσουν στην βαθύτερη κατανόηση της ζωής σας.

Η Ανώτερη Σχολή Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 300 ωρών, είναι ένα προσεκτικά δομημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, αναγνωρισμένο από τη YOGA ALLIANCE, που προσφέρει όλες τις ΕΠΙΠΛΕΟΝ  απαιτούμενες δεξιότητες, πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις και την απαραίτητη εμπειρία, ώστε ο Δάσκαλος Γιόγκα να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα και να είναι σε θέση να μεταδώσει τις γνώσεις του, την εμπειρία του, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, στους επόμενους δασκάλους Γιόγκα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης  είναι αναγνωρισμένο από τη YOGA ALLIANCE και θα ολοκληρωθεί σε 16 Σαββατοκύριακα.

Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τα πρότυπα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα 300 ωρών της YOGA ALLIANCE, και η ύλη περιλαμβάνει τα εξής:

1)ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ : Η εκπαίδευση έχει σαν στόχο να αυξήσει σταδιακά το επίπεδο των σπουδαστών με αποτέλεσμα να μπορούν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους.  Προχωρημένες ασάνες με άφθονες τροποποιήσεις και την κατάλληλη ευθυγράμμιση που θα οδηγήσουν στην τελική μορφή της ασάνας.

2)Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΑΝΑΣ: Η καθημερινή ζωή μέσα από τις ασάνες: Σκεφτείτε την ΕΝΩΣΗ(YOGA) μέσα στη ζωή σας και χρησιμοποιήστε τις ασάνες για να κατανοήσετε τη δυναμική και τις διασυνδέσεις μεταξύ των τμημάτων του εαυτού σας.  Πως οι στάσεις ζωντανεύουν στη ζωή σας;

Όλα είναι Γιόγκα!  Κάνοντας πρακτική στις ασάνες και κατανοώντας τους συμβολικά, ή ζώντας την καθημερινότητα και κατανοώντας τις στάσεις μέσα από την ζωή!  Είτε έτσι, είτε αλλιώς η γιόγκα λειτουργεί!

3)ΜΥΘΟΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΑΝΑΣ: Η Γιόγκα είναι μυθική.  Είναι η αντανάκλαση των κοσμικών δυνάμεων που είναι διαχρονικές στη φύση – δημιουργία, συνέχεια, ζωή και διάλυση – που ενσωματώνονται στη γιόγκα ως ασάνες και μούντρες.  Οι μύθοι πίσω από τις ασάνες λειτουργούν σαν πνευματικοί οδηγοί, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον ασκούμενο – αναζητητή, να εμβαθύνει στην πρακτική του και να της δώσουν μία βαθύτερη, διαλογιστική ποιότητα.

4)Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ: Θα διδαχθούν Βαθύτερες και Μυστικιστικές τεχνικές Διαλογισμού, που θα βοηθήσουν τον σπουδαστή να αφομοιώσει την Αρχαία Σοφία από τις Αληθινές Πηγές της.  Μέσα από προχωρημένες πρακτικές Διαλογισμού θα οδηγηθεί σταδιακά, στο εσωτερικό θησαυροφυλάκιο της Ομορφιάς, της Αγάπης και της Ειρήνης, φέρνοντας στα χέρια του το κλειδί για τις σωστές ανθρώπινες σχέσεις, τη δημιουργικότητα, την επικοινωνία και την απελευθέρωση.

5)ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Βαθύτερη Μελέτη της φιλοσοφίας της Γιόγκα μέσα από τα Ιερά Κείμενα της Ινδικής Φιλοσοφίας.

Θα γίνει λεπτομερής ανάλυση στις Γιόγκα Σούτρες του Πατάντζαλι: Οι Σούτρες του Πατάντζαλι μας δίνουν ορισμένες ισχυρές τεχνικές για την αντιμετώπιση της «τυραννίας» του προσωπικού ψυχικού χάους και της ηθικής σύγχυσης.  Κάθε άνθρωπος επιδιώκει μια υπερφυσική και υπεραισθητήρια εμπειρία που θα τον βοηθήσει να μεταμορφώσει και να εμβαθύνει στη ζωή του, να κατανοήσει την πραγματικότητα και τον εαυτό του.  Αυτό είναι μια εσωτερική φυσική ανάγκη. Τα Σούτρας ξεπερνούν την καθημερινή και συνηθισμένη ύπαρξη του ανθρώπου.  Παρέχουν στον πνευματικό αναζητητή την ικανότητα να ασχοληθεί με την νέα όψη της γνώσης και των αντιλήψεων που επιφέρει η κατάσταση μετασχηματισμού.  Ο Πατάντζαλι αναλύει την ύλη και το μυαλό, την προέλευση και τη σχέση τους.  Οι Σούτρες προσπαθούν να οδηγήσουν τη συνείδηση του ανθρώπου προς την πνευματική πειθαρχία και τελικά στην πνευματική απελευθέρωση.  Ο άνθρωπος πρέπει να συντονίζει τις δραστηριότητές του και να τις κατευθύνει προς υψηλότερα πνευματικά επιτεύγματα.  Ο Πατάντζαλι δεν προτείνει απλά ένα σύστημα φιλοσοφίας, αλλά παρουσιάζει πολύτιμες οδηγίες που θα φέρουν στον μαθητή ορισμένες φιλοσοφικές καταστάσεις και θα τον απελευθερώσουν από τη «δουλεία» του υλικού κόσμου και τελικά θα τον βοηθήσουν να πετύχει την αποδέσμευση.

Μπαγκαβάτ Γκιτά: Για την ανάλυση της Μπαγκαβάτ Γκιτά, για την ερμηνεία αυτού του Ιερού Κειμένου, πρέπει να κατανοήσει ο αναζητητής την ουσία της κοσμικής ζωής, τα βασικά στοιχεία του Κάρμα, τον ρόλο που παίζουν οι πέντε αισθήσεις και το μυαλό!  Πρέπει επίσης να καταλάβει την έννοια της γενναιοδωρίας, τη διαδικασία της αφύπνισης της Κουνταλίνι, τη διαφορά ανάμεσα στη θρησκεία και την πνευματικότητα.  Κατά την ερμηνεία της Μπαγκαβάτ Γκιτά, έρχεται η συνειδητοποίηση της Απόλυτης Αλήθειας της ζωής!  Η Ψυχή μας είναι το Πνεύμα μέσα σε αυτό το κοσμικό ταξίδι των 8.400.000 εκδηλώσεων!  Είναι η Ψυχή, το Πνεύμα μέσα στο οποίο εκδηλώνεται η ανθρώπινη μορφή για να επεξεργαστεί το Κάρμα της.

Ουπανισάδες: Η γνώση που περιέχεται σε αυτά τα ιερά κείμενα, θεωρείται Ανώτερη Γνώση, δεδομένου ότι ασχολείται με την γνώση του Εαυτού και των Υπερβατικών καταστάσεων της Συνείδησης.

Η Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι, Paramahansa Yogananda: Ένα μοναδικό στο είδος του, βιβλίο.  Αναφέρεται στη Θρησκεία, αλλά δεν αφορά και τη Θρησκεία!  Μιλά για την πίστη και την πνευματικότητα και την Κοινή Οντότητα που ενώνει όλους και όλα.  Δεν αναφέρεται σε  στάσεις της Γιόγκα, αλλά στον διαλογισμό και τον έλεγχο του νου.  Πρόκειται για ένα συνδυασμό Φιλοσοφίας και Μεταφυσικής.  Ένας συνδυασμός που επιδιώκει να χαρίσει στον άνθρωπο την εσωτερική γαλήνη, μέσα από τον απόλυτο έλεγχο του σώματος, του νου και της ψυχής!

6)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ:

-Μια βαθύτερη προσέγγιση στην ενεργειακή ανατομία του ανθρώπου.

-Ψυχοπνευματική Επεξήγηση των Τσάκρας και οι Ενεργειακές τους Επιδράσεις.

-Τα Ενεργειακά Σώματα του Ανθρώπου, από τι αποτελούνται, ποια είναι η λειτουργία τους και πως ο άνθρωπος εκδηλώνεται μέσω αυτών στα διάφορα επίπεδα της φύσης, στο φυσικό, νοητικό, αστρικό κλπ.

-Vayus: Μέσα από τη βαθύτερη ανάλυση των 5 Vayus(τις κινήσεις της ζωτικής ενέργειας στο σώμα που ρυθμίζουν διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές φυσικές και λεπτοφυείς δραστηριότητες), ο μαθητής θα μάθει να δημιουργεί προγράμματα μέσα από τα οποία θα εξασφαλίζεται η αρμονική λειτουργία τους, η υγεία και η ζωτικότητα του σώματος.

7)ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ, BANDHAS ΚΑΙ MUDRAS: Η Πραναγιάμα, τα Μπάντας και τα Μούντρας σε προχωρημένο επίπεδο, μπορούν να γίνουν το μέσο με το οποίο ο ασκούμενος-πνευματικός αναζητητής, θα κατανοήσει μέσα στο ατομικό του σώμα την ολότητα της κοσμικής φύσης και θα επιχειρήσει την τελειότητα, χρησιμοποιώντας τις δικές του έμφυτες δυνάμεις και τις δυνάμεις του Σύμπαντος.

8)Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ SIVANANDA: Μια εξαιρετική σειρά από ασάνες που βασίζονται σε ουσιώδη επιστημονικά δεδομένα.  Αυτή η σειρά αποβλέπει στο να διατηρήσει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και να φέρει σε ισορροπία όλα τα συστήματα του οργανισμού.

9) VINYASA FLOW: Κάθε στάση της Γιόγκα έχει τη μοναδική της μορφή και λειτουργία.  Μύες που ενεργοποιούνται σε μια στάση, μπορεί να διατείνονται σε μία άλλη.  Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ο κάθε δάσκαλος γιόγκα να έχει το δικό του «χάρτη» που θα τον οδηγήσει στην καλύτερη μορφή της στάσης.  Και ακόμα καλύτερα είναι να έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τον δικό του «χάρτη».

10) YOGA THERAPY: Μέσα από αυτή την εκπαίδευση ο σπουδαστής θα μάθει πληροφορίες για τις ορθοπεδικές και άλλες παθήσεις του ανθρώπινου σώματος και πως να δημιουργεί σειρές για πόνους στην πλάτη, στα γόνατα, ισχία, αυχένα, ώμους, για προβλήματα της σπονδυλικής στήλης(σκολίωση, κύφωση, οσφυαλγία), αναπνευστικά προβλήματα,  προβλήματα κυκλοφορικού συστήματος(υπέρταση, υπόταση), προβλήματα στο ενδοκρινικός σύστημα(υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός) απελευθέρωση από το άγχος, για τον διαβήτη, για το άσθμα.

11)ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ:

-Στάδια της εγκυμοσύνης και πως η Γιόγκα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τρίμηνο.

-Τα Ναι και τα Όχι στην προγεννητική Γιόγκα.

-Το Βρετανικό Πρωτόκολλο Οδηγιών για την Προγεννητική Γιόγκα.

-Προγεννητική Πραναγιάμα και ποιες τεχνικές πραναγιάμα πρέπει να αποφεύγονται.

-Αλλαγές στο σώμα: Αύξηση βάρους, Ορμονικές επιπτώσεις, Καρδιαγγειακό Σύστημα, Αναπνευστικό Σύστημα, Δέρμα, Γαστρεντερικό Σύστημα και Πέψη, Ουροποιητικό Σύστημα, Νευρικό Σύστημα, Μυοσκελετικό Σύστημα.

-Ψυχολογικές Προκλήσεις.

-Διατροφή.

-Στάσεις, Μπάντας και Μούντρας.

-Γιόγκα Νίντρα.

12) ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ YOGA NIDRA: Μια συστηματική τεχνική, η οποία επιφέρει πλήρη νοητική, συναισθηματική και σωματική χαλάρωση, εναρμονίζοντας τις βαθύτερες ασυνείδητες δυνάμεις και αφυπνίζοντας το πλήρες εσωτερικό δυναμικό μας.

13)ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Σε αυτή τη διδακτική ενότητα δίνεται έμφαση και χρόνος στο κομμάτι της διδασκαλίας.  Κάθε μαθητής θα έχει την ευκαιρία και το χρόνο για να συντονιστεί με τις δικές του διδακτικές ικανότητες. Στην εκπαίδευση θα δοθούν γνώσεις που θα βοηθήσουν τον σπουδαστή να δημιουργήσει ένα πολύ καλά σχεδιασμένο μάθημα, με την υπέροχη τέχνη της αλληλουχίας, με διαφορετικά θέματα και στόχους, με διαφορετικές περιοχές εστίασης.  Θα μάθει πως να ενσωματώνει στα μαθήματά του, προχωρημένες τεχνικές πραναγιάμα, τα Bandhas,τα Mudras και τον διαλογισμό, ώστε να δημιουργήσει ένα ολιστικό πακέτο για τους μαθητές του.

14) ADJUSTMENTS & ASSISTING: Πως μπορεί ένας δάσκαλος να δώσει τη μέγιστη βοήθεια στους μαθητές του μέσα στο μάθημα;  Σε αυτή την ενότητα ο σπουδαστής θα εμβαθύνει τις γνώσεις του πάνω στις διορθώσεις, τις ευθυγραμμίσεις, τις τροποποιήσεις και όλες τις τεχνικές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημά του,  ανεξάρτητα από το επίπεδο και τα προβλήματα στο σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

15)ΔΟΜΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Η Γιόγκα γίνεται τρόπος ζωής.  Αναπτύσσοντας ανώτερες ποιότητες μέσα από την προσωπική πρακτική, την διαδικασία αυτοπραγμάτωσης και κάνοντας πράξη τις γνώσεις του, ο δάσκαλος γίνεται το φωτεινό παράδειγμα για τους μαθητές του. Αναλαμβάνει να υπηρετήσει το βαθύτερο Πνεύμα της Ανθρωπότητας!

Οι 12 κήποι της καρδιάς: Ύπαρξη, Συνειδητότητα, Ευδαιμονία, Φως, Ζωή, Δύναμη, Ευημερία, Χρησιμότητα, Πρόοδος, Νεότητα, Αρμονία, Τελειότητα. Αντιπροσωπεύουν τις 12 πτυχές της συνείδησης που μπορούν να οδηγήσουν στη σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό.

16)ΓΙΟΓΚΑ, ΨΥΧΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ: Από τις πιο σημαντικές διδακτικές ενότητες, με πληροφορίες που θα δώσουν στον σπουδαστή τη δυνατότητα να  ανεβάσει τις δικές του δονήσεις και τις δονήσεις του χώρου στον οποίο διδάσκει, σε υψηλά επίπεδα.

-Δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρηθούν τα επίπεδα  της ενέργειας σε  υψηλές δονήσεις για να μπορεί ο κάθε δάσκαλος  να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

– Ο χώρος στον οποίο γίνονται τα μαθήματα γιόγκα είναι σημαντικό να είναι γεμάτος δύναμη ώστε να εμπνέει ασφάλεια, άνεση και χαλάρωση.

-Είναι σημαντικό για ένα δάσκαλο να γνωρίζει πως μπορεί να προστατεύεται από ψυχικές επιθέσεις, αρνητικές ενέργειες και ενεργειακά βαμπίρ. Τεχνικές και τρόπος ζωής μπορούν να οδηγήσουν σε μια ολιστική προστασία!

17)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ MARKETING: Ο σπουδαστής θα μάθει πως να ακολουθεί και να χρησιμοποιεί τη Ροή της Ενέργειας, τους Νόμους του Κάρματος, τα Μυστικά Κλειδιά του Σύμπαντος για να προωθήσει τον Εαυτό του και την Επιχείρησή του και να αυξήσει την ευημερία του.

18)ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: Η αυτογνωσία είναι η απάντηση για να έχουμε υγεία, σοφία, αγάπη, ευτυχία, ηρεμία, αρμονία, να συνδεθούμε με την Ψυχή μας.  Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και ήρεμοι.  Όμως λίγοι το καταφέρνουμε.  Γιατί; Επειδή δεν έχουμε αυτογνωσία! Δεν ξέρουμε τι νιώθουμε ή γιατί το νιώθουμε.  Δεν γνωρίζουμε τις πτυχές-σκιές του εαυτού μας που ελέγχουν τις σκέψεις, λέξεις και πράξεις μας, τα συναισθήματά μας, την υγεία μας, τις σχέσεις μας προσωπικές και επαγγελματικές.  Μέσα από τεχνικές διαφόρων συστημάτων, αρχαίων και σύγχρονων, θα μάθετε πως να κατανοήσετε τον εαυτό σας, πως να αποκτήσετε εσωτερική ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, αυτοαποδοχή και πως να κατανοήσετε και να αγαπήσετε τους άλλους όπως είναι.  Θα ενθυμηθείτε την αγάπη προς τον εαυτό σας και τους άλλους, θα ξεπεράσετε τους φόβους σας και θα βιώσετε τη συγχώρεση και την κατανόηση.

19)ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ: Τα Μαθήματα Θαυμάτων είναι ένα σύστημα αυτοεκπαίδευσης και πνευματικής σκέψης που διδάσκει την αγάπη και τη συγχώρεση.  Είναι ένας χάρτης που μας δείχνει την έξοδο από την νοοτροπία του εγώ, του φόβου της απαξίωσης και του διαχωρισμού.  Αυτά τα μαθήματα δεν έχουν στόχο να διδάξουν τη ΣΗΜΑΣΙΑ της αγάπης, γιατί αυτό είναι πέρα από αυτό που μπορεί να διδαχθεί.  Έχουν στόχο να απομακρύνουν τα εμπόδια στην επίγνωση της παρουσίας της αγάπης, η οποία είναι η φυσική μας κληρονομιά.  Το αντίθετο της αγάπης είναι ο φόβος, αλλά αυτό που περιλαμβάνει τα πάντα δεν μπορεί να έχει αντίθετο.  Αυτή η σειρά μαθημάτων μπορεί να συνοψιστεί πολύ απλά με τον εξής τρόπο: «Τίποτα το πραγματικό δεν μπορεί να απειληθεί.  Τίποτα το μη πραγματικό δεν υπάρχει.  Εδώ βρίσκεται η γαλήνη του Θεού»

ΤΕΛΙΚΑ…

Ακόμα και αν δεν έχετε αποφασίσει που θέλετε να σας  βγάλει αυτό το μονοπάτι, στην επαγγελματική καταξίωση, στο να γίνετε οι Δάσκαλοι των Δασκάλων, σε μια βαθύτερη Γνωριμία με τον Εαυτό, στην Αυτοπραγμάτωση ή ακόμα και σε όλα τα παραπάνω, ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να αφουγκραστείτε τη Ροή της Ενέργειας, τον Ανώτερο Εαυτό σας και θα βγείτε στη πιο κατάλληλη για εσάς Πόρτα!

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • Να έχετε ολοκληρώσει το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα 200 ωρών στο MY PATH ή σε άλλη έγκυρη σχολή.
  • Παρουσία σε όλο το πρόγραμμα.
  • Επιτυχία στις πρακτικές εργασίες και τα διαγωνίσματα.
  • Να κάνετε προσωπική πρακτική στο σπίτι σας.
  • Συμμετοχή σε ομαδικά μαθήματα για το ευρύ κοινό σαν μαθητές.
  • Διδασκαλία σε άλλους μαθητές, όλων αυτών που μάθατε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης 200 ωρών.
  • Αγάπη για τη Γιόγκα και τη διδασκαλία της, αγάπη για τον Εαυτό και κατ’ επέκταση αγάπη για τον πλησίον!

Διδάσκουν:

Χρυσή Μπαμπαλή, https://innerpeace.gr/xrisimpampali/

Γιώτα Ελευθεριάδου, https://innerpeace.gr/yotaeleftheriadou/