2 σεμινάρια Ενεργειακής Ψυχολογίας

2 σεμινάρια Ενεργειακής Ψυχολογίας

Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, την πρωτόγνωρη πανδημία και τώρα με τον γειτονικό πόλεμο βιώνουμε όλοι διάφορα συναισθήματα, τα οποία μας προκαλούν άγχος, στρες και πολλές φορές καταθλιπτικά συμπτώματα.
Είναι λίγες πλέον οι στιγμές που ακούμε κάτι αισιόδοξο, ελπιδοφόρο ή θετικό.
Προσπαθούμε να πιαστούμε από κάτι για να δημιουργήσουμε λίγο χαρά στην ζωή μας, αλλά και αυτή γρήγορα φαίνεται να εξαφανίζεται. Τις περισσότερες φορές αναρωτιέσαι γιατί, πως και τι είναι αυτό που σου φταίει.
Η ενέργεια μειώνεται και νιώθεις αδυναμία και κουρασμένη/ος να κάνεις οτιδήποτε.
Το καθησυχαστικό είναι ότι μπορείς να κάνεις κάτι για σένα. Μπορείς να αποφορτίσεις τα αρνητικά συναισθήματα, να τα εξισορροπήσεις και να επαναφορτίσεις την ενέργειά σου σαν μια μπαταρία. Ακόμ
α και τις στιγμές που βιώνεις την λύπη, τον φόβο, την απογοήτευση, την αδικία, την απόγνωση και τον θυμό, έχεις την επιλογή να κάνεις κάτι για αυτό. Οι απλές, μη χρονοβόρες και αποτελεσματικές τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε στα δύο βιωματικά εργαστήρια θα σε βοηθήσουν να μάθεις να διαχειρίζεσαι προς όφελος σου όλα τα αρνητικά συναισθήματά σου, τους φόβους, τους προγραμματισμούς σου, τις πεποιθήσεις σου και τις προσκολλήσεις.
Το καθησυχαστικό είναι ότι μπορείς να κάνεις κάτι για σένα. Μπορείς να αποφορτίσεις τα αρνητικά συναισθήματα, να τα εξισορροπήσεις και να επαναφορτίσεις την ενέργειά σου σαν μια μπαταρία. Ακόμα και τις στιγμές που βιώνεις την λύπη, τον φόβο, την απογοήτευση, την αδικία, την απόγνωση και τον θυμό, έχεις την επιλογή να κάνεις κάτι για αυτό.
Οι απλές, μη χρονοβόρες και αποτελεσματικές τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε στα δύο βιωματικά εργαστήρια θα σε βοηθήσουν να μάθεις να διαχειρίζεσαι προς όφελος σου όλα τα αρνητικά συναισθήματά σου, τους φόβους, τους προγραμματισμούς σου, τις πεποιθήσεις σου και τις προσκολλήσεις.
Η ενεργειακή ψυχολογία ξεκίνησε από ψυχιάτρους και ψυχολόγους στην Αμερική και έως σήμερα την χρησιμοποιούν χιλιάδες θεραπευτές της ψυχικής υγείας και απλοί άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ψυχολογίας.
Οι τεχνικές της ενεργειακής ψυχολογίας όπως το ΕFT (θα αναλυθεί σ
το 1ο σεμινάριο) και το BSFF, Sedona κ.α (θα αναλυθούν στο 2ο ), έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι λειτουργούν κατά 98% και το 100% των παρακολουθήσεων έδειξε ότι τα τελευταία οφέλη διήρκεσαν (στο τέλος υπάρχει σχετική βιβλιογραφία).
Η βασική θέση της ενεργειακής ψυχολογίας είναι ότι ο άνθρωπος είναι μια συνειδητότητα η οποία περιλαμβάνει συνεχώς μεταβαλλόμενα νοητικά, συγκινησιακά, ενεργειακά και σωματικά πεδία, τα οποία συνεχώς αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το ένα το άλλο. Οι σκέψεις που δημιουργούνται από τις πεποιθήσεις δημιουργούν όλα τα παραπάνω φορτισμένα πεδία που εκδηλώνονται με σωματικές αντιδράσεις και αρκετές φορές ψυχοσωματικές ασθένειες.
Η τεχνική του EFT με τα κατάλληλα ελαφρά χτυπήματα σε μεσημβρινούς του σώματος, που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του, αποφορτίζουν την πεποίθηση που δημιουργούν τις σκέψεις και αυτές το συναίσθημα και εξισορροπούν την ενέργεια. Οι υπόλοιπες τεχνικές επαναφορτίζουν και
επαναπρογραμματίζουν το ενεργειακό πεδίο του ατόμου.
Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από το στρες, άγχ
ος και κάθε εμπόδιο προς την Υγεία, την Ηρεμία, την Ευτυχία και την πραγμάτωση των στόχων σας.
Στα σεμινάρια θα δοθεί το ψηφιακό βιβλίο «Ενεργειακή Ψυχολογία του Ρομπερτ Ηλία Νατζέμυ, φυλλάδιο για τις ασκήσεις και ακουστικά αρχεία mp3 για να κάνετε τις τεχνικές μόνοι σας στο σπίτι σας όποτε τις χρειάζεστε.
Πρόγραμμα 2 σεμιναρίων
1ο σεμινάριο
Kυριακή 19/6/22, 10:30-13:00
Θεωρία:
1.Τι είναι η ενεργειακή ψυχολογία
και πως μπορεί να συμβάλει στην ευτυχία σου.
2. Παρατήρηση και αυτοανάλυση
3. ΕFT (Emotional Freedom Techniques)
Πράξη:
1.Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τι προκαλεί τα συναισθήματά σου και πως μπορείς να τα αποφορτίσεις και να τα διαχειριστείς.
2. Kάνοντας γραπτή αυτοανάλυση, μαθαίνεις να αναγνωρίζεις το φαύλο
κύκλο που αισθάνεσαι άγχος, φόβο, στρες, θλίψη και άλλα συναισθήματα.
3. θα μάθεις πως να κάνεις γρήγορη αποφόρτιση των συναισθημάτων σου (EFT)
2ο σεμινάριο
Σάββατο 25/6/22, 19:00-21:30
Θεωρία και πράξη:
1. Συνδυασμός ενεργειακών τεχνικών
(BSFF, Sendona, Εξισορρόπηση των ημισφαιρίων του εγκεφάλου με εμψυχωτικές ερωτήσεις) που βοηθούν στη αποφόρτιση, ενεργοποίηση και επαναπρογραμματισμό από φόβους, εξαρτήσεις, προγραμματισμούς και πεποιθήσεις.
2. Θα μάθεις να αναγνωρίζεις τα παραπάνω και πως να συνδυάζεις τα παραπάνω εργαλεία σε κάθε πρόβλημα σου.
Γιώτα Ελευθεριάδου
Ψυχολόγος Bsc(Hons)
Συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας
Μaster Yoga Instructor 500hTTC
Σχετική βιβλιογραφία
1.Is Tapping on Acupuncture Points an Active Ingredient in Emotional Freedom Techniques? A Systematic Review and Meta-analysis of Comparative Studies (https://www.researchgate.net/publication/328002
2.Research on the perceptions of high school students after the application of Emotional Release Techniques (EFT) (https://www.researchgate.net/publication/357884564)
3. Emotional Freedom Techniques for Food Cravings in Overweight Adults: A Comparison of Treatment Length (https://www.researchgate.net/publication/326158793)
Η συμμετοχή για το κάθε σεμινάριο είναι 20 ευρώ, μπορειτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 6997084901 & 2351 100494